Categories
Tech Tehnologija

Tinder uvodi panik dugme i druge opcije koje će povećati sigurnost korisnika

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvela je panik dugme i druge sigurnosne postavke kako bi povećali sigurnost svojih korisnika.

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvela je panik dugme i druge sigurnosne postavke kako bi povećali sigurnost svojih korisnika.

Nove funkciju su hitna pomoć, praćenje i provjera fotografije. Novine uvodi u SAD-u od 28. januara, ali nisu saopćili kada će biti dostupne globalno.

Roditeljska kompanija Match Group, koja također posjeduje PlentyOfFish, OkCupis i Hinge, planira uvesti nove opcije i na ovim aplikacijama do kraja godine.

Match Group je saopćila kako je investirala u Noonlight koja pruža internetske usluge hitne pomoći i lične sigurnosne proizvode koje će Tinder koristiti. Noonlight tehnologija omogućit će korisnicima da upozoravaju hitne službe i prenose podatke o svojoj lokaciji s velikom tačnošću.

Prije nego se susretnu s nekom od osoba s Tindera, korisnici će moći spasiti informaciju o osobi i kada se trebaju naći s njom. Ako pritisnu panik taster, hitne službe će biti upozorene i dobiti sve detalje s lokacijom.

Opcija provjere fotografija pomoći će korisnicima da saznaju koristi li neko lažni identitet. Od korisnika će biti traženo da potvrde svoju profilnu fotografiju na način da naprave nekoliko selfija u realnom vremenu.

Match Group je saopćila kako su prva aplikacija za sastanke koja je investirala u ove opcije.

Kompanije koje imaju ove vrste aplikacija kritikovane su jer nisu ulagale dovoljno kako bi povećali sigurnost svojih korisnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *