Categories
Tech Tehnologija

Najstarija gamerka na svijetu ima 90. godina, snima za YouTube i posjeduje kolekciju konzola

Najstarija gamerka na svijetu Hamako Mori porijeklom iz Japana sa 90. godina je postala poznata kao “Gamer Grandma” koja ima 250.000 pretplatnika na svom YouTube kanalu.

Najstarija gamerka na svijetu Hamako Mori porijeklom iz Japana sa 90. godina je postala poznata kao “Gamer Grandma” koja ima 250.000 pretplatnika na svom YouTube kanalu.

CNN piše da je Hamako Mori prije 39 godina krenula u svijet igrica i da je veliku popularnost stekla nakon pokretanja YouTube kanala 2015. godine.

Ona upravo na tom kanalu objavljuje različite videe kojima su glavna tema videoigre tako da u njenim videima možete naići na otpakivanje nove konzole, ali i demonstriranje njenih igračkih sposobnosti.

Mori koja igricu “Grand Theft Auto” svrstava među favorite, zvanično je ušla u Guinnesovu knjigu rekorda kao najstarija gamerka na svijetu.

“Nakon dugog života, sve više sam sigurna da je igranje videoigara zapravo bio pravi izbor. Zaista uživam u životu koji za mene ima ružičastu boju”, kazala je Mori.

U videima na YouTubeu koje objavljuje Mori, primjetan je njen poseban smisao za humor.

“Danas planiram igrati ‘Dauntless’. Ta igrica je nevjerovatno zanimljiva i zarazna. Kada je pokrenem, prestanem razmišljati o drugim igricama sve je podređeno njoj. Nekada završim s igranjem tek u 02:00 sata ujutro”, kazala je Mori.

Mori je također decenijama skupljala i konzole, a prva koju je posjedovala bila je Cassette Vision, koja je objavljena u Japanu 30. jula 1981. godine.

“Videoigre su tako zabavne i smatram da nije fer da budu rezervisane samo za djecu”, poručila je Mori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *