Categories
Tech Tehnologija

Imate problem sa Wi-Fi konekcijom? Ovo su moguća rješenja za korisnike Windowsa

Američki poslovni magazin Business Insider ima nekoliko savjeta za one koji imaju probleme sa Wi-Fi konekcijom na laptopima na kojima je instaliran operativni sistem Windows.

Američki poslovni magazin Business Insider ima nekoliko savjeta za one koji imaju probleme sa Wi-Fi konekcijom na laptopima na kojima je instaliran operativni sistem Windows.

Wi-Fi konekciju nije moguće uspostaviti ako je uključen Airplane Mode – opcija koja onemogućava bilo koju konekciju, pa i onu internetsku. Ako konekciju nije moguće uspostaviti, predlaže se da se provjeri da li je ova opcija uključena, piše Business Insider.

Na pojedinim laptopima sa bočnih strana postoji dugme za uključivanje wirelessa ili za uključivanje Airplane Modea. Stoga je potrebno provjeriti da li je uključen wireless ili Airplane Mode. S druge strane kod nekih laptopa Airplane Mode je moguće uključiti ili isključiti na jednoj od F tipki na tastaturi.

Preporuka je pogledati i u postavkama kako su podešene opcije koje se odnose na internet konekciju.

Ako je Airplane Mode isključen, a internet konekciju i dalje nije moguće uspostaviti, predlaže se da se Wi-Fi isključi, pa ponovo uključi. Međutim, ako se i nakon toga nije moguće konektovati sugeriše se restartovanje laptopa.

Problem može biti i nedovoljno jak signal tj. nedovoljno dobra konekcija. To se može desiti ako je laptop znatno udaljen od rutera. Zato je potrebno da laptop bude nešto bliži ruteru. Nekada može biti problem i u samom ruteru, pa je preporučljivo da se on restartuje.

Ukoliko i dalje nije moguće konektovati se na internet, onda se potrebno obratiti telekom operateru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *