Categories
Tech Tehnologija

Acer se udružio s Porsche Designom i proizveo luksuzni laptop

Kompanija Acer se udružila s Porsche Designom u razvoju novog vrhunskog i luksuznog laptopa.

Kompanija Acer se udružila s Porsche Designom u razvoju novog vrhunskog i luksuznog laptopa.

Laptop nazvan Porsche Design Acer Book RS kombinuje Porsche Design proizvode s Acerovom tehnologijom za laptope. Partnerstvo je veoma važno jer je prethodni laptop Porsche Design Book One, koji je ovaj studio razvio samostalno, imao nekoliko problema jer je fokus bio na stilu, a ne na funkcionalnosti.

Porsche Design Acer Book RS izgleda više kao konvencionalni laptop sa karbonskom zaštitom. Kupci će moći birati između konfiguracije s Intelovim Core i5 i i7 procesorom 11. generacije, 8 ili 16 G RAM-a te 512 GB ili 1 TB memorije. Grafika može ostati Intelova integrisana Iris Xe, a može se dobiti opciona diskretna Nvidia MX350 grafička kartica. Ekran je možda i namanje impresivan dio paketa, jer se radi o 14-inčnom ekranu rezolucije 1080p osjetljivom na dodir.

Laptop je jeftiniji od Porsche Designovog laptopa, osnovna cijena iznosi 1.399 dolara, a još uvijek nije poznato kada će se naći u prodaji. Dodatna oprema je miš od 109,99 dolara s karbonskim detaljima, a moguće ga je dobiti s kućištem za 329,99 dolara. Premium paket uključuje najbolju verziju laptopa sa i7 procesorom, a košta 1,999,99 dolara.

Acer je predstavio i model Acer Swift 3X, prvi laptop s novom Intelovom diskretnom Xe Max grafičkom karticom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *